Javi Martínez scheurt kruisband linkerknie

Javi Martínez scheurt kruisband linkerknie

14 augustus 2014

 

In navolging van Javi Martínez zelf heeft ook Bayern München donderdagmiddag bevestigd dat de 25-jarige Spanjaard de rest van het kalenderjaar aan de kant staat door een gescheurde kruisband aan de linkerknie. De Spaans international kreeg deze diagnose in de middag te horen van clubarts dr. Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrt.

De 25-jarige voetballer liep de blessure woensdagavond op in het verloren duel met Borussia Dortmund om de Duitse Supercup (2-0). Hij moest het veld al na een half uur verlaten. Een exacte herstelperiode voor de kwetsuur maakte Bayern niet bekend, maar normaal gesproken duurt de revalidatie minimaal een half jaar.

Martínez liet zelf woensdagavond via zijn eigen Facebook-pagina al weten dat het vrijwel zeker om een afgescheurde kruisband ging.

Wat voor Martínez nu wacht is een lange revalidatieperiode, die de komende dagen begint met een operatie in het Amerikaanse Vail, Colorado. Het betekent een flinke aderlating voor Bayern, omdat de trainer Pep Guardiola in zijn landgenoot een belangrijke pion zag voor komend seizoen.

Zelf is Martínez vanzelfsprekend ook uitermate teleurgesteld. ‘Natuurlijk ben ik op dit moment erg droevig gestemd’, vertelt hij op de clubwebsite van Bayern. ‘Maar niemand hoeft zich zorgen te maken om mij. Ik zal nog sterker terugkomen!’

Gisteren, woensdag 13 augustus
Niet de nederlaag tegen Borussia Dortmund maar de blessure van Javi Martínez voerde de boventoon in het Bayern München-kamp na afloop van de verloren strijd om de Super Cup. Trainer Josep Guardiola verwacht lang niet over de Spaanse verdediger annex middenvelder te kunnen beschikken.
‘Ik feliciteer Jürgen Klopp met zijn overwinning’, stelde Guardiola zich nog positief op richting zijn collega-trainer. ‘Wij hebben de eerste vijftien minuten nog aardig gespeeld, maar hadden het daarna moeilijk. We hebben zeker nog wat tijd nodig. Maar het slechtste nieuws was toch wel de blessure van Martínez’, doelde Guardiola op zijn landgenoot, die bij het maken van een halve omhaal botste met Marcel Schmelzer en een ogenschijnlijk zware knieblessure opliep. ‘Ik denk dat hij er lang uit ligt’, aldus de Bayern-coach.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie