Ibrahim Afellay: "mentaal en emotioneel even helemaal er doorheen’’

Ibrahim Afellay: "mentaal en emotioneel even helemaal er doorheen’’

28 februari 2013

 

Ibrahim Afellay zit er momenteel, zoals hij het zelf zegt, ,,mentaal en emotioneel even he-le-maal doorheen.’’ De langdurig geblesseerde middenvelder van Schalke 04 en het Nederlands elftal kan het om die reden simpelweg niet opbrengen om zijn teamgenoten of zijn club op te zoeken.

Moedeloos
Hij wilde het wel, de afgelopen weken. Hij stapte zelfs al eens in zijn auto en reed richting Gelsenkrichen. Maar moedeloos  draaide hij onderweg weer om, terug naar Utrecht, terug naar huis en maar weer naar de fysiotherapeut. ,,Heel bizar om dan te ervaren hoezeer de blessure vat op me heeft gekregen’’, constateert hij tot zijn eigen verbazing.

Voor Ibrahim Afellay is de genezing inmiddels een strijd tegen lichaam én geest geworden. ,,Eerst mijn kruisbandblessure bij Barcelona. Daarna de peesblessure in mijn bovenbeen. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar meer aan het revalideren geweest dan ik kon spelen. Ik weet dat ik door moet zetten. Dat zal ik ook doen. Maar er zijn momenten geweest dat ik aan alles twijfelde. Het valt me zwaar inderdaad.’’


Blokkade

Horst Heldt, de manager van Schalke 04, sprak deze week in Bild zijn teleurstelling uit over het feit dat Afellay zijn gezicht niet op de club laat zien tijdens zijn genezingsproces. De huurling van Barcelona kan zich die teleurstelling van de TD goed voorstellen, maar ervaart dagelijks zelf hoe moeilijk het is om aan die verwachting te kunnen voldoen. Hoe graag hij dit ook zou willen.

,,Natuurlijk wil ik wel bij de jongens van Schalke zijn”, zegt hij geëmotioneerd. ,,Het liefst wens ik ze voor elke wedstrijd zelf succes, ben ik erbij als ze spelen. Zo zit ik in elkaar. Als je ergens voor kiest, dan moet je er ook voor gaan. Met die instelling heb ik ook voor een verhuur aan Schalke gekozen. Maar ik weet zeker dat ik het nu niet trek als ik daar zou zijn en ze moet zien trainen, of als ik de groep zie voorbereiden op de wedstrijd. Ik kan het gewoon niet opbrengen.”

,,Ik moet me, voor mezelf, helemaal afsluiten nu voor de buitenwereld en me concentreren op één ding: mijn herstel. Dat domineert mijn hele denken en doen. Hoe lang duurt het nog voordat ik weer kan spelen? Met die gedachte ga ik naar bed. En sta ik er weer mee op. Iets anders bestaat er niet meer voor me.’’

Naar Barcelona
Volgens afspraak wordt de leiding van Schalke volledig op de hoogte gehouden van het medische proces dat Afellay volgt. De basis voor de fysiotherapeutische behandelingen ligt ook niet meer in Utrecht, maar wordt inmiddels gedirigeerd vanuit de medische staf van Barcelona.

,,Ik ben inmiddels al verschillende malen in Barcelona geweest met mijn fysiotherapeut. De medische staf van de club stemt met hem de programma’s af die ik moet volgen. We blijven dan een paar dagen om het nieuwe schema door te nemen en keren vervolgens terug naar Nederland om die voort te zetten. De medische staf van Schalke wordt van a tot z op de hoogte gehouden, zoals het hoort.’’

Doorknokken
Ibrahim Afellay knokt verder. ,,Ik heb zeven maanden gerevalideerd na mijn kruisbandblessure bij Barcelona en inmiddels ben ik alweer ruim drie maanden bezig om van deze peesblessure in mijn bovenbeen af te komen. Niemand kan voorspellen wanneer het weer oké is. Dat komt er ook nog eens bij. Ik werk me kapot om weer fit te worden, maar een einddatum valt niet te prikken. Dat heeft invloed op me ja. Op elk gebied. Maar ik weet wat me te doen staat. Als er één iemand is die uitkijkt naar het moment om weer bij de jongens van Schalke aan te kunnen sluiten op de training, dan ben ik het wel.”

bron: sport-promotion.nl

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband