HSV verdediger Rick van Drongelen scheurt kruisband in laatste competitieduel

HSV verdediger Rick van Drongelen scheurt kruisband in laatste competitieduel

28 juni 2020

 

Rick van Drongelen heeft aan het duel van zijn club HSV en SV Sandhausen een zware knieblessure overgehouden. Het was een desastreuze middag voor Rick van Drongelen uit Axel. De verdediger van HSV liep de kans op promotie naar de Bundesliga mis en scheurde zijn kuisband in zijn linkerknie af in het met 1-5 verloren duel met Sandhausen.

In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen ging het in de 35ste minuut mis voor Rick van Drongelen. De 21-jarige verdediger van HSV schreeuwde het uit na een duel met de aanvaller van de bezoekers en greep direct naar zijn linkerknie. “Toen het gebeurde deed het echt veel pijn”, vertelt de jeugdinternational van Oranje aan AD.nl. “Daarna leek het beter te gaan. De teamarts deed wat testen en daarbij had ik niet echt pijn. Misschien valt het wel mee, dacht ik toen.”

Na het duel met Sandhausen ging Van Drongelen voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Hamburg. “Ik was best wel ontspannen, maar dat veranderde toen ze me vertelden dat ze slecht nieuws hadden. De voorste kruisband was volledig af. Wat wel positief was, is dat er verder niets kapot is in mijn knie. Omdat het alleen de kruisband is, staat voor het herstel zo’n zes maanden.”

De voormalig speler van Sparta wordt op korte termijn geopereerd. “Waarschijnlijk hier in Hamburg, omdat hier een goede specialist zit. Hij heeft twee ploeggenoten van me ook geopereerd”, zei Van Drongelen. “Na die operatie ga ik met een tunnelvisie aan mijn herstel werken. Keihard werken, om zo snel mogelijk terug te zijn.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord