Hockey international Bovendeert loopt zware knieblessure op

Hockey international Bovendeert loopt zware knieblessure op

1 november 2016

 

Hockeyer Roel Bovendeert moet zeer waarschijnlijk de rest van het seizoen missen. De international van HC Bloemendaal heeft afgelopen vrijdag tijdens een training een zware knieblessure aan zijn linkerknie opgelopen en moet daarom worden geopereerd.

Bij onderzoek in het ziekenhuis wees de MRI-scan uit dat in de meniscus een scheurtje zat en dat er ook zware schade was opgetreden aan de kruisbanden

“Omdat de knie zo dik is, wordt het waarschijnlijk pas eind november, begin december voordat de operatie kan plaatsvinden”, laat Bovendeert weten op de website van zijn club. De revalidatie zal zo’n negen maanden duren.

“Ik verstapte me en verdraaide mijn knie”, zegt Bovendeert. “In eerste instantie leek het nog mee te vallen en hoopte ik zelfs nog tegen Amsterdam mee te kunnen doen. Maar zaterdag was de knie ontzettend dik en kon ik er niet op staan.”

De kwetsuur is een harde klap voor de aanvaller van Bloemendaal die juist zo lekker draaide met zijn team. “Ik baal enorm. Het ging prima, met het team loopt het geweldig, mijn lichaam voelde goed. Ik heb geen enkele geschiedenis met knieklachten, dus dit is echt het slechtste scenario dat je kunt hebben.”

HC Bloemendaal is de koploper in de hoofdklasse, met een voorsprong van zes punten op Amsterdam.
De speler van Bloemendaal is ook international, al haakte hij afgelopen zomer af voor de definitieve selectie voor de Olympische Spelen van Rio.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon