Het doorzettingsvermogen van Andrej Rendla is beloond

Het doorzettingsvermogen van Andrej Rendla is beloond

16 november 2013

 

Het doorzettingsvermogen van Andrej Rendla is beloond. Na bijna twee jaar afwezigheid door een zware knieblessure en de trieste nasleep ervan heeft de Slowaak in een oefenduel van FC Twente met het Duitse SV Lotte (0-0) zijn rentree op het veld gemaakt. „Dit is een heel mooi gevoel. Ik heb heel veel tegenslag gehad de afgelopen jaren, maar ik ben er altijd in blijven geloven”, aldus de inmiddels 23-jarige Rendla.

De onfortuinlijke FC Twente-aanvaller speelde sinds zijn komst in 2007 door aanhoudend blessureleed slechts vijf competitieduels voor de Enschedese club. Op 16-jarige leeftijd werd Andrej Rendla als groot talent binnengehaald bij FC Twente. Na een eerste zware knieblessure leek het erop dat hij zijn beloften in 2011 alsnog in zou gaan lossen. Hij scoorde bij de beloften aan de lopende band en stond op het punt een serieuze kans te krijgen van de trainer destijds, Co Adriaanse. Echter sloeg het noodlot weer toe en scheurde zijn voorste kruisband af van zijn linkerknie. Na op 6 dagen na twee jaar revalideren maakte hij gisteren in de oefenwedstrijd tegen SF Lotte zijn rentree.

 “Het voelt goed”, zei Rendla na afloop van de wedstrijd tegenover de TC Tubantia. “Ik ben positief, niet iemand die vaak terugkijkt. En het scheelt dat ik de kruisband niet meer kan scheuren, want die heb ik niet meer.”

„Ik heb drie keer mijn kruisband gescheurd. De laatste keer ben ik in de Verenigde Staten geopereerd en kreeg ik een infectie in de knie. Daardoor heb ik drie weken in het ziekenhuis van Hengelo gelegen en is het helemaal misgegaan met de nieuwe kruisband. In maart ben ik opnieuw geopereerd in Antwerpen. Dat is met een oude techniek gebeurd, zoals ze twintig, dertig jaar geleden deden voordat ze de kruisband konden reconstrueren. Ik heb nu ook geen kruisband meer, maar mijn knie is wel stabiel. Aan de stabiliteit moet ik elke dag werken door krachttraining te doen.”

Wat de toekomst zal gaan brengen is afwachten voor de 23-jarige Slowaak. Op dit moment richt hij zich voornamelijk op het fit worden. “Ik wil weer voetballen, werken aan mijn loopbaan”, vervolgt Rendla zijn verhaal. “Dat ik hier nu weer sta, betekent veel voor me. Ik weet op dit moment niet wat ik kan bereiken. Fit zijn is het belangrijkste na alles wat ik heb meegemaakt.”

Rendla heeft bij FC Twente nog een contract tot medio 2015. Hij verlengde deze in dezelfde maand waarin hij zijn zware blessure opliep. Hij heeft dus nog zeker 1,5 jaar om te bewijzen dat hij nog steeds een meerwaarde kan zijn voor de Tukkers.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie