Heracles-aanvoerder Robin Pröpper scheurt kruisband

Heracles-aanvoerder Robin Pröpper scheurt kruisband

18 september 2018

 

Voor Robin Pröpper zit het seizoen er helaas al op. De aanvoerder van Heracles Almelo heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. De 24-jarige Pröpper moest zondag in de uitwedstrijd tegen Heerenveen (3-5) met een brancard van het veld worden gedragen.

Pröpper had al een slecht gevoel over de blessure: “Maar je houdt altijd nog een klein beetje hoop. Gisteravond is er in het ZGT ziekenhuis een scan gemaakt en daar werd mijn gevoel helaas bevestigd: voorste kruisband gescheurd. Dat is natuurlijk een klap, maar ik ga keihard revalideren om weer goed en fit terug te komen. Binnenkort volgt een operatie en vanaf dat moment gaat de blik weer op de toekomst”, zegt hij op de website van de club.

Pröpper liep de kwetsuur op toen hij vlak na rust in zijn eigen strafschopgebied een overtreding beging op Heerenveen-middenvelder Michel Vlap en zodoende een strafschop veroorzaakte, die door Sam Lammers benut werd.

Pröpper vormde dit seizoen steevast een centraal verdedigingsduo met Maximilian Rossmann. De jongere broer van Oranje-international Davy Pröpper staat sinds de zomer van 2016 onder contract bij Heracles, dat hem destijds overnam van De Graafschap.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie