Heerenveen talent Voest scheurt voor de tweede keer kruisband

Heerenveen talent Voest scheurt voor de tweede keer kruisband

20 augustus 2015

 

Een persoonlijk drama voor Joris Voest, een talent uit de opleiding van SC Heerenveen. Voor de tweede keer in korte tijd heeft de 20-jarige speler de voorste kruisband van zijn linker knie afgescheurd.

Zijn club meldt dat Voest de blessure opgelopen heeft in een wedstrijd van de beloften tegen Jong Willem II, afgelopen maandag (1-0 zege). “Toen het gebeurde had ik gelijk door dat het mis was, maar geen idee van hoe erg. Ik werd uit evenwicht gebracht, overstrekte mijn knie en toen gebeurde het. Ik ging van het veld en heb de wedstrijd nog uitgekeken. Toen ik naar huis ging was ik vrij optimistisch. Ik wachtte gewoon het oordeel van de fysiotherapeut af, en zou dan wel verder kijken.”, zegt Voest op de site van feanonline.nl.

In augustus vorig jaar scheurde hij de voorste kruisband van dezelfde knie ook al eens.  Op 18 mei van dit jaar maakte hij zijn rentree bij de beloftes na zijn revalidatie.

In maart van dit jaar tekende de SC Heerenveen-verdediger een nieuw contract bij Heerenveen, dat medio 2016 afloopt. Voest maakte in de oefencampagne deel uit van de A-selectie. In meerdere duels kreeg hij speeltijd.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband