Heerenveen talent Huser scheurt opnieuw zijn kruisband

Heerenveen talent Huser scheurt opnieuw zijn kruisband

21 augustus 2015

 

Pascal Huser moet zijn debuut bij sc Heerenveen wederom uitstellen. De twintigjarige aanvaller raakte enkele weken geleden op de training geblesseerd en hij blijkt nu de voorste kruisband van zijn rechterknie te hebben afgescheurd. Nader onderzoek in het ziekenhuis donderdag heeft dit bevestigd.

Het is de tweede maal dat Pascal Huser met een kruisbandblessure wordt geconfronteerd. Twee jaar geleden raakte hij tijdens een internationaal toernooi van de A1 in Zutphen aan dezelfde knie geblesseerd. SC Heerenveen meldt dat de speler langdurig is uitgeschakeld.

Huser komt uit de jeugdopleiding van de Friezen, maar hij speelde nog nooit in het eerste elftal. Vorig seizoen werd hij in de tweede seizoenshelft verhuurd aan MVV, waar hij zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Voor de club uit Maastricht speelde hij zeventien wedstrijden en scoorde hij één keer.

 

Het is geen goede week voor talenten van sc Heerenveen. Gisteren werd bekend dat Joris Voest voor de tweede keer zijn kruisband van dezelfde knie heeft afgescheurd en nu dus ook Pascal Huser voor de tweede keer aan dezelfde knie.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie