Go Ahead Eagles speler David scheurt kruisband

Go Ahead Eagles speler David scheurt kruisband

2 november 2015

 

Chris David komt de rest van het seizoen niet meer in actie voor Go Ahead Eagles. De middenvelder heeft vrijdag, in het gewonnen duel met MVV Maastricht (1-2), de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. Tevens toonde de MRI scan een breukje in het bovenbeen.

De 22-jarige David verdraaide in Limburg zijn knie, waarna maandag uit onderzoek bleek dat het gevreesde scenario waar was. Het incident vond plaats ver in de tweede helft toen een vrije trap snel werd genomen en David de hoek van het veld werd ingestuurd. MVV doelman Coppens blokte de middenvelder dermate, dat zijn onderbeen te ver uitdraaide. De overtreding werd niet geconstateerd door de scheidsrechter. Direct na de wedstrijd werd al het ergste gevreesd, vanwege de pijn op de bewuste plek in de linkerknie. Het gewricht werd direct dik en onderzoek was benodigd om de toestand goed in te kunnen schatten.

Door deze zware blessure wacht hem een lange revalidatie van zes tot negen maanden en is dit voetbalseizoen ten einde.”Door het breukje in zijn bovenbeen zal de operatie over drie tot vier weken plaatsvinden”, meldt de club. Een flinke domper voor de speler die afgelopen zomer naar Deventer kwam om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Kowet zal het verder moeten doen zonder hun ‘architect’.

De geboren Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en stapte in 2013 als grote belofte over naar Fulham. Na twee jaar mocht hij vertrekken uit Londen en haalde de club uit Enschede hem terug. Uiteindelijk liep het tweede verblijf van David bij Twente – de Tukkers huurden hem de voorbije twee seizoenshelft van de Engelsen – niet uit op een langere samenwerking, waarna hij bij Go Ahead tekende.

David, die met de Deventer club zijn Eredivisie-wens in vervulling hoopt te laten gaan, speelde dit seizoen acht duels en scoorde daarin één keer.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband