Gescheurde voorste kruisband voor Joël Veltman

Gescheurde voorste kruisband voor Joël Veltman

23 april 2018

Slecht nieuws voor Joël Veltman en Ajax. De 19-voudig international van Oranje heeft zijn voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd en staat voor een lange revalidatieperiode. Ajax maakte dit maandagmiddag op de site van de club bekend.

De 26-jarige Veltman viel afgelopen donderdag uit in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, toen hij een zet kreeg van tegenstander Ralf Seuntjens. De aanvoerder van Ajax moest het veld per brancard verlaten en een dag na de wedstrijd werd al bekend dat Veltman een zware knieblessure had opgelopen.

Maandag is de verdediger opnieuw onderzocht en is de precieze ernst van de kwetsuur duidelijk geworden. Veltman heeft een kruisband gescheurd en zal op korte termijn geopereerd worden. Na de ingreep zal hij zes tot negen maanden de tijd nodig hebben om te revalideren.

Het is niet de eerste keer dat Veltman moet toekijken door een zware knieblessure. Als jeugdspeler van Ajax scheurde hij in 2011 al eens zijn voorste kruisband af in zijn linkerknie.

Veltman maakte in augustus 2012 zijn debuut voor Ajax 1. Hij speelde tot dusver 202 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij negen doelpunten maakte. Dit seizoen staat de teller op dertig Eredivisieduels voor Veltman.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband