Gescheurde voorste kruisband Maikel Kieftenbeld

Gescheurde voorste kruisband Maikel Kieftenbeld

7 augustus 2022

 

“Dat ziet er niet goed uit. We houden serieus rekening met ernstige kruisbandschade. Dat is de grootste domper van de avond. Kieft hoorde daar wat kraken. Ook de PSV-arts heeft er nog naar gekeken, maar er bestaat vrees voor de kruisband van Maikel”, zei Emmen-coach Dick Lukkien na afloop van de wedstrijd al.

Wat zaterdag dus al gevreesd werd door FC Emmen is vandaag na onderzoek in het ziekenhuis bevestigd. Maikel Kieftenbeld heeft zijn voorste kruisband afgescheurd zaterdag in de verloren wedstrijd tegen PSV.

Kieftenbeld was de grote aanwinst van FC Emmen dit seizoen en kwam voor veel geld over uit Engeland. Kieftenbeld maakte na zeven jaar in Engeland, bij Birmingham City en Millwall, zijn rentree in de Eredivisie.

Het werd geen beste avond voor hem. In de 26ste minuut maakte Kieftenbeld schlemielig een eigen doelpunt. Helemaal een rampenavond werd het nadat hij in blessuretijd ook nog eens een zware blessure opliep. PSV-invaller Sávio was wat al te ijverig, struikelde en viel in volle snelheid op de knie van de 32-jarige middenvelder. Kieftenbeld zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Het is niet voor het eerst dat Kieftenbeld letsel oploopt aan zijn rechterknie. In april 2019 scheurde hij als speler van Birmingham City ook al zijn voorste kruisband van zijn rechterknie af.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie