Gescheurde kruisband voor Duits International Süle

Gescheurde kruisband voor Duits International Süle

20 oktober 2019

Slecht nieuws voor Niklas Süle, zijn club FC Bayern München en het Duitse nationale team. De 24-jarige verdediger heeft een zware knieblessure opgelopen.

Süle scheurde zaterdag in het duel met FC Augsburg (2-2) zijn voorste kruisband af in zijn linkerknie. Na 12 minuten zat voor Süle de wedstrijd er al op en direct werd er al gevreesd voor het ergste scenario voor hem. “Mijn gevoel is helemaal niet positief”, zei trainer Niko Kovac zaterdag. “Hopelijk mankeert hij niets aan zijn kruisbanden. Want dan ligt hij er heel lang uit.”

Zondag is de 1.95 meter lange mandekker al geopereerd, meldt de club uit München. Bayern maakt niet bekend hoe lang Süle uit de roulatie is, maar Der Rekordmeister spreekt wel van ‘een harde klap’. Onder meer BILD rekent op een absentie van minstens een half jaar, maar mogelijk komt ook het EK 2020 in gevaar.

Voor Niklas Süle is het de tweede keer dat hij zijn voorste kruisband gescheurd heeft in zijn linkerknie. In december 2014 overkwam hem dit bij  zijn vorige club TSG 1899 Hoffenheim. “Wie het eenmaal heeft gedaan, lukt het nog een keer”, is hij op Instagram optimistisch over zijn herstel.

Voor bondscoach Joachim Löw is de zware knieblessure voor Süle en fikse tegenvaller in de aanloop naar het EK 2020 van volgend jaar zomer. Aanvaller Leroy Sané van Manchester City is ook nog lang niet hersteld van een kruisbandblessure.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie