Geen WK voor Dani Alves door kruisbandblessure

Geen WK voor Dani Alves door kruisbandblessure

11 mei 2018

Slecht nieuws voor Dani Alves en Brazilië: De 35-jarige rechtsback mist het WK in Rusland door een kruisbandblessure. “Het is onmogelijk dat hij het WK haalt”, zegt de Braziliaanse bond.

Dani Alves liep dinsdag in de gewonnen bekerfinale van Paris-Saint Germain tegen Les Herbiers (2-0), aan het eind van de wedstrijd, een ernstige knieblessure op. Na onderzoek is gebleken dat hij de voorste kruisband in de rechterknie heeft beschadigd.

De 107-voudig Braziliaans International werd donderdag onderzocht door de teamarts van de Braziliaanse selectie en die heeft geconstateerd dat Alves zeker zes weken aan de kant staat door een kruisbandblessure. Hierdoor zal Alves de start van het WK hoe dan ook niet halen, meldt de bond vandaag.

De blessure van Alves is een flinke streep door de rekening van Brazilië, dat in Rusland mikt op een 6e wereldtitel. Alves, die bij de oefenduels met Duitsland en Engeland de aanvoerdersband droeg, gold als belangrijkste gegadigde om op het WK de positie van rechtsback in te vullen en zou in Rusland zijn derde WK spelen. Alves is een van de meest ervaren spelers van de Seleçao, met 107 interlands op de teller.

Manchester City-verdediger Danilo is de meest logische vervanger van Alves. De Braziliaanse bondscoach Tite heeft ook nog Rafinha (Bayern) en Fagner (Corinthians) achter de hand voor de rechtsbackpositie. Brazilië zit op het WK in groep E, samen met Zwitserland, Servië en Costa Rica.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband