Geen WK en finales voor Nowotny

Geen WK en finales voor Nowotny

2 mei 2002

 

Jens Nowotny komt dit seizoen definitief niet meer in actie. De aanvoerder van Bayer Leverkusen en international van Duitsland blijkt een scheur te hebben in zijn voorste kruisband van zijn rechterknie en zal waarschijnlijk een aantal maanden zijn uitgeschakeld. Deze zware blessure liep hij op in de halve finale van de Champions League  tegen Manchester United, afgelopen dinsdag. Hierdoor mist hij een aantal zeer belangrijke evenementen.

De 28-jarige libero had in de komende maanden flink kunnen oogsten zowel met Bayer als met Duitsland. In totaal zou hij de komende weken zelfs vier prijzen kunnen winnen. Zo mist hij de ontknoping van de Bundesliga, waarin Bayer nog strijdt voor de Duitse titel. Daarnaast moet hij toekijken bij de finale om de DFB Pokal, waarin Schalke 04 op zaterdag 11 mei tegenstander is, én bij de finale van de Champions League tegen Real Madrid, die op 15 mei in Glasgow staat gepland. Tenslotte moet hij ook afzeggen voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Komende week gaat de centrale verdediger onder het mes. Hij zal worden geopereerd door dokter Heinz Jürgen Eichhorn, die bekend staat als dé Duitse specialist op het gebied van kruisbandoperaties.

‘De blessure van Jens Nowotny heeft me diep geraakt’, reageerde een teleurgestelde bondscoach Rudi Völler. De Bundestrainer was dinsdag getuige toen Nowotny tijdens een duel met Ruud van Nistelrooy zijn knie verdraaide. Oliver Kahn, doelman en aanvoerder van Die Mannschaft was evenzeer aangeslagen. ‘Als bij ons Mehmet Scholl en Jens Nowotnyy wegvallen, dat is hetzelfde als dat bij Frankrijk Zinedine Zidane en Marcel Desailly wegvallen. Wij gaan nu zeker niet als favoriet naar het WK.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie