Geen schade aan kruisband bij Janssen

Geen schade aan kruisband bij Janssen

31 januari 2014

 

Theo Janssen komt dit seizoen niet meer in actie.Een MRI scan heeft uitgewezen dat aan de buitenmeniscus in de rechterknie van Theo Janssen lichte schade is ontstaan, meldt Vitesse. De onfortuinlijke routinier wordt maandag, wederom door orthopedisch chirurg Hans Frejlach, aan het gewricht geopereerd.

Er is géén schade ontstaan aan de gereconstrueerde kruisband, die Janssen op 6 oktober vorig jaar afscheurde in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het herstel van deze blessure verliep boven verwachting. Janssen trainde afgelopen woensdag alweer volledig mee met de A-selectie. Het zag er zelfs naar uit dat hij dit seizoen nog terug had kunnen keren op het veld, waar in oktober rekening werd gehouden met een terugkeer in de volgende voetbaljaargang.

De nieuwe blessure werpt Janssen tenminste zes weken terug in zijn herstel. Bovenop de resterende hersteltijd voor de kruisband, betekent dit dat Janssen dit seizoen definitief niet meer in actie komt in een wedstrijd.

Theo Janssen: “Het was mijn doel om dit seizoen nog een paar wedstrijden mee te doen. Je moet altijd rekening houden met een terugval, maar dit is pure pech. Het heeft niets te maken met de kruisbandblessure. Als dit niet was gebeurd, had ik in maart weer wedstrijden kunnen spelen. Ik baal enorm dat het seizoen voor mij nu echt voorbij is. Gelukkig ben ik niet iemand die snel het hoofd laat hangen. Het is gebeurd en ik kan er niets aan veranderen. Nu ga ik maandag eerst onder het mes en daarna zien we wel verder. Ik ga niet speculeren over mijn toekomst. Vanavond ben ik in elk geval gewoon in Rotterdam om de jongens te steunen.” Uitgerekend tegen die ploeg liep hij in oktober zijn zware kruisbandblessure op.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie