Geen EK, geen transfer: Van Nistelrooy scheurt voorste kruisband af

Geen EK, geen transfer: Van Nistelrooy scheurt voorste kruisband af

29 april 2000

 

Ruud van Nistelrooy is zeker acht maanden uitgeschakeld. De aanvaller van PSV scheurde gisteren tijdens de training zijn voorste kruisband in zijn rechterknie af en ook de mediale band scheurde opnieuw in. Van Nistelrooy mist door de blessure het Europees kampioenschap voetbal dat deze zomer in Nederland en België plaats zal hebben.

Van Nistelrooy, die begin maart in een oefenwedstrijd tegen het Deense Silkeborg aan zijn knie geblesseerd raakte, zou vorige week voor een bedrag van 65 miljoen door PSV worden verkocht aan Manchester United. De transfer, die al op losse schroeven stond omdat de Engelse medici twijfelden aan de gesteldheid van de knie van de spits, is nu van de baan.

De 23-jarige international werkte gisteren in Eindhoven op het trainingscomplex van PSV in afzondering aan zijn revalidatie. Na bijna een uur training kwam hij na een kopbal verkeerd neer. Hij ging door zijn knie en schreeuwde het uit van de pijn. Na onderzoek in het St.Anna-ziekenhuis in Geldrop, waar een kijkoperatie is uitgevoerd, bleek de ernst van de blessure. De komende weken zal worden beslist wanneer de noodzakelijke operatie plaats zal hebben. Daarna zal Van Nistelrooy minimaal acht maanden nodig hebben om te revalideren.

PSV-preses Harry van Raay reageerde gisteren aangeslagen. “Dit is een verschrikking voor Ruud. Die jongen zit helemaal kapot. Gelukkig heeft hij een sterk karakter. Hij zei me dat hij zondag al weer bij het kampioensfeest wil zijn.” Van Raay zou juist gisteren met Van Nistelrooy over een verbeterde aanbieding van PSV spreken. Zijn contract loopt tot 2003. De voorzitter verklaarde gisteren dat door het meningsverschil tussen Manchester en PSV over de medische keuringen “de zaak Engeland toch al over was”. Over een mogelijke vervanger zei Van Raay: “Daar waren we al mee bezig, maar het praat wel wat gemakkelijker met 60 miljoen meer op de bank.”

Manchester-trainer Alex Ferguson sprak zijn steun uit voor Van Nistelrooy. “Ik weet hoe ernstig zo’n blessure is. Dit is verschrikkelijk voor die jongen.”

Verscheidene Nederlandse topspelers werden in het recente verleden door een zware knieblessure getroffen. Michael Mols beleefde vorige zomer zijn droomtransfer van FC Utrecht naar Glasgow Rangers. Begin november scheurde hij in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München de voorste kruisbanden van zijn linkerknie. Mols werkt sindsdien aan zijn herstel. Stan Valckx van PSV kende ook jarenlang problemen aan zijn knie. Hij moest in 1999 stoppen. Youri Mulder van het Duitse Schalke 04 werd sinds april 1997 vijfmaal aan zijn linkerknie geopereerd en speelde tot nu toe meer niet dan wel. Dennis de Nooijer (Heerenveen) revalideert sinds januari 1999 van een beschadiging aan zijn rechterknie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon