Frans International Nabil Fekir scheurt kruisband

Frans International Nabil Fekir scheurt kruisband

5 september 2015

 

Frans International Nabil Fekir moet vrezen dat zijn seizoen ten einde is. De spits van Olympique Lyon scheurde in zijn vijfde interland voor Frankrijk zijn kruisband van zijn rechterknie. Kort na zijn absolute doorbraak op het hoogste niveau. Het is zelfs onzeker of de dribbelaar op tijd fit is voor het EK in eigen land van volgend jaar.

De 22-jarige spits verdraaide in de 14de minuut zijn knie, zonder dat er een tegenstander in de buurt was, in de oefenwedstrijd tegen Portugal (1-0 winst) en kermde het uit van de pijn. De technisch vaardige aanvaller staat minimaal zes maanden buitenspel. “Dit is het dieptepunt van de avond. Voor Nabil, voor zijn club en voor ons. Hij zal onze steun nodig hebben om terug te keren”, vertelde de verslagen bondscoach Didier Deschamps op de persconferentie.

Fekir maakte eind maart zijn debuut voor Frankrijk en stond tot vrijdag op vier interlands. De kroon op zijn eerste volwaardige seizoen bij Olympique Lyon, waarin hij elf competitietreffers maakte en werd verkozen tot Jonge Speler van het Jaar in de Ligue 1. Dit seizoen voerde hij met vier doelpunten uit evenveel duels de topscorerslijst aan in Frankrijk. Het leverde hem zijn eerste basisplaats op voor de Haantjes.

Voorzitter Jean-Michel Aulas zag de technische spits vorige week nog een hattrick maken in de uitwedstrijd tegen Caen. Het is misschien wel zijn laatste wapenfeit van het seizoen. “Mijn gedachten zijn bij Nabil. Je bent sterker dan je je kan voorstellen”, liet hij weten via de officiële kanalen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon