Fledderus scheurt achterste kruisband

Fledderus scheurt achterste kruisband

13 september 2016

 

Heracles Almelo moet het lang stellen zonder Mark-Jan Fledderus. De verdediger annex middenvelder kreeg dinsdagmiddag te horen dat de achterste kruisband van zijn linkerknie is gescheurd en is nog in onzekerheid over de duur van de revalidatieperiode. Het herstel zal negen tot twaalf maanden duren. “Ik heb woensdag een afspraak met dokter Hoogeslag, dan hoor ik meer, aldus Fledderus.’’

33-jarige Fledderus liep de blessure zaterdagavond op tijdens de met 3-1 verloren competitie wedstrijd bij Excelsior. In de tweede helft liep Fledderus, die bij een 3-0 achterstand inviel, zijn knieblessure op. Omdat alle wissels al verbruikt waren, bleef hij binnen de lijnen terwijl hij nauwelijks meer kon lopen.

Fledderus reageert op de website van zijn club als volgt: “Het was eigenlijk een heel vreemd moment. Ik kwam neer op mijn andere been maar voelde dat het niet goed zat in mijn linkerknie. Ik heb de wedstrijd wel uitgespeeld maar eigenlijk kon ik niets meer. Je hoopt altijd dat het meevalt, maar dit is natuurlijk wel een enorme domper. Bij een voorste kruisband weet je dat het revalidatietraject zes tot negen maanden vergt, bij mijn achterste kruisband is het nog even afwachten. Ik ga de komende dagen met de dokter in overleg en dan zien we wel verder. Het gaat in elk geval een tijd duren, maar ik ga er uiteraard alles aan doen om zo snel mogelijk weer fit te worden.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie