FC Utrecht-speler Michael Zullo scheurt kruisband

FC Utrecht-speler Michael Zullo scheurt kruisband

24 juli 2014

 

FC Utrecht kan voorlopig niet beschikken over Michael Zullo. De linksback van de Utrechters heeft zijn kruisband in zijn linkerknie afgescheurd. Dat heeft onderzoek donderdag uitgewezen. Gister werd er een scan gemaakt van het gekwetste lichaamsdeel.

Zullo liep zijn zware knieblessure op tijdens een duel met een medespeler. ,,Ik voelde meteen dat er iets mis was”, vertelt Zullo aan Sport Promotion. ,,Maar je hoopt natuurlijk altijd dat uit de scan blijkt dat het meevalt. Hoe lang ik eruit zal zijn? Hopelijk niet meer dan een half jaar”, klinkt het strijdbaar. Voor de genezing van een dergelijke blessure staat normaal gesproken zes tot negen maanden. In overleg met de medische staf van FC Utrecht zal besloten worden of de onfortuinlijke speler zich in Nederland of Australië zal laten opereren.

Deze competitie was hij bij de Utrechters de beoogde linksback, na het vertrek van Dave Bulthuis die deze zomer de overstap maakte naar FC Nürnberg. ,,Ik kreeg bij mijn terugkeer bij Utrecht alle vertrouwen van de trainers. Het ging in de voorbereiding ook erg lekker”, kijkt Zullo terug op de voorbije weken. ,,Maar nu zal ik me volledig moeten instellen op mijn revalidatie.”  Afgelopen seizoen werd Zullo nog uitgeleend aan het Australische Adelaide United waar hij een uitstekend seizoen speelde en veel wedstrijden speelden.

Ook twee jaar geleden moest de 25-jarige Australiër, die in 2010 overkwam van Brisbane Roar, de seizoensstart aan zich voorbij laten gaan. Destijds gooide een liesblessure roet in het eten. Zullo en Utrecht zijn vooralsnog geen gelukkige combinatie gebleken. Omdat de verdediger in de Domstad op een zijspoor belandde, werd hij vorig seizoen verhuurd aan het Australische Adelaide United.

Zwaar blessureleed
De afgelopen seizoenen werd Utrecht vaker getroffen door zwaar blessureleed. Zo scheurden de voorbijgaande jaren ook Jacob Mulenga (zelfs twee keer), Adam Sarota en Willem Janssen hun kruisband af.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie