FC Twente speler Matos speelde 45 minuten door met gescheurde kruisband

FC Twente speler Matos speelde 45 minuten door met gescheurde kruisband

16 augustus 2019

Slecht nieuws voor FC Twente nieuweling José Matos en FC Twente. Na het gewonnen uitduel met FC Groningen stond FC Twente voor een vervelende verrassing. De van FC Cádiz gehuurde José Matos had de wedstrijd uitgespeeld met een gescheurde kruisband.

De 24-jarige Spaanse verdediger heeft zaterdag een zware knieblessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-3 zege). Vlak voor rust (luttele seconden na de harde overtreding van Mike te Wierik op Haris Vuckic die hem een rode kaart opleverde) raakte Matos geblesseerd in duel met Ritsu Doan, maar de Spanjaard hield het nog drie kwartier vol.

“Ik heb niets aan hem gezien”, deelt FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus zijn verbazing met TC/Tubantia. De gewezen linkspoot liep als speler van Heracles Almelo ooit een kruisbandblessure op, moest noodgedwongen doorspelen en ondervond aan den lijve hoe lastig dat is met een onwillige knie. “Ik bleef staan, omdat er al drie keer was gewisseld. Maar ik kon geen bal meer raken”, aldus de 36-jarige Drent. “Als ik een klein beetje kracht zette, klapte ik er door.”

De linksback is na het stellen van de diagnose teruggekeerd naar Spanje en lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Twente al te hebben gespeeld. Matos is door FC Twente namelijk voor één seizoen gehuurd van Cádiz CF. Zowel tegens FC Groningen als vorige week tegen PSV (1-1) had hij een basisplaats als linksback.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon