FC Twente-speler Hemmink scheurt weer zijn kruisband

FC Twente-speler Hemmink scheurt weer zijn kruisband

6 februari 2014

 

Jong FC Twente-speler Rick Hemmink heeft deze  week een zware tegenslag te verduren gekregen, meldt FC Twente op hun site. De 20-jarige middenvelder liep vorige week op de training een knieblessure op en onderzoek heeft uitgewezen dat Hemmink de voorste kruisband in zijn rechterknie heeft afgescheurd. Afgelopen seizoenen liep Hemmink twee kruisbandblessure op in zijn linkerknie.

Tijdens de laatste training in aanloop naar de competitiewedstrijd van Jong FC Twente tegen FC Oss liep Hemmink de knieblessure op. “Het was de bedoeling dat ik die wedstrijd ging spelen en de komende tijd meer minuten zou maken bij de beloften”, vertelt Hemmink. “Het ging de laatste tijd goed en de trainers hadden ook aangegeven dat ik op de goede weg was. Dat dit nu gebeurt is een zware tegenslag.”

Rick Hemmink merkt bij zichzelf dat hij de knop al weer heeft omgezet en vooruit kijkt. “Ik heb gemerkt dat ik heel strijdvaardig ben. Binnenkort zal ik een operatie ondergaan, waarna de revalidatie volgt. Ik ken de route. Hoe zwaar het ook zal worden, ik zal me weer opladen om sterker terug te komen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie