Falcao scheurt kruisband en mist WK

Falcao scheurt kruisband en mist WK

23 januari 2014

 

De grote ster van het Colombiaanse voetbalelftal, Radamel Falcao, heeft zijn voorste kruisband in de linkerknie gescheurd en mist daardoor het aankomende WK in Brazilië dat op 12 juni begint. De spits van AS Monaco liep die blessure op in het gewonnen bekerduel met Mont d’Or Azergues (0-3).

De 27-jarige Colombiaan moest na 40 minuten het veld per brancard verlaten, na een pittige tackle van achteren op zijn linker been (zie video hieronder). De blessure zag er meteen al ernstig uit en direct werd er dan ook gevreesd voor een lange afwezigheid. Zijn Portugese arts, José Carlo Noronha, heeft inmiddels tegenover het Spaanse persbureau EFE bevestigd dat Falcao de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft afgescheurd. Voor een dergelijke blessure staat een herstel van minimaal zes maanden. AS Monaco meldt dat Falcao een dezer dagen geopereerd wordt.

Monaco-trainer Claudio Ranieri wees met de beschuldigende vinger naar de scheidsrechter. Die zag geen overtreding in de tackle. ‘Al voor de overtreding heb ik bij de vierde official aangegeven dat het spel te fysiek werd. Als de blessure ernstig blijkt, is dat de schuld van de scheidsrechter’, aldus Ranieri kort na het bekertreffen. De coach zal het nu de rest van het seizoen moeten stellen zonder zijn sterspits, die in het bekerduel nog wel de eerste treffer liet aantekenen.

Falcao kwam afgelopen zomer voor zo’n 60 miljoen euro over van Atlético Madrid en vond tot nu toe 9 keer het net voor de nummer twee uit de Franse Ligue 1.

Het ontbreken van Falcao is een flinke streep door de rekening van het Colombiaanse nationale elftal. Falcao geldt als een van de gevaarlijkste spitsen ter wereld en is aanvoerder van Colombia, dat bij het WK in groep C is ingedeeld met Griekenland, Japan en Ivoorkust. In de WK-kwalificatiereeks was Falcao met negen doelpunten in dertien wedstrijden de topschutter van de Colombianen en in 49 interlands die hij tot nu toe speelde was hij goed voor twintig doelpunten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops