"Falcao kan eind mei zijn rentree maken"

"Falcao kan eind mei zijn rentree maken"

26 maart 2014

 

“Radamel Falcao kan eind mei zijn rentree maken”, stelt Jose Carlos Noronha, de specialist die de spits van Colombia en AS Monaco twee maanden geleden opereerde. De kans dat hij het WK zou halen leek minimaal, maar langzamerhand wordt het een realistisch scenario dat Falcao komende zomer alsnog actief is in Brazilië.

Falcao scheurde in januari een kruisband in zijn linkerknie. Daardoor komt het WK in gevaar, maar Noronha vertrouwt erop dat Falcao komende zomer in Brazilië kan uitkomen voor Colombia. “Op dit moment kan hij nog niet voluit sprinten, kort draaien en afremmen, maar na na vier maanden is hij daar wel klaar voor. Als de MRI-scan dan geen ontstekingen aan het licht brengt en de nieuwe kruisband in optimale vorm verkeert, kan hij terugkeren op het veld. Wellicht kunnen we Falcao weer op het veld laten trainen in de twaalfde week (van de revalidatieperiode). Hij kan dan beginnen met joggen, zonder al te veel abrupte bewegingen en versnellingen”, reageerde de chirurg woensdag.

De revalidatie zou hem zeker zes maanden kosten, werd gedacht. Als Falcao eind mei daadwerkelijk kan spelen, is hij in vier maanden hersteld van de blessure en dat is een kleine twee weken voor aanvang van het toernooi in Brazilië. Falcao heeft dan nog ruim twee weken om zich voor te bereiden op het duel met Griekenland. De eerste groepswedstrijd van Colombia op het WK wordt op 14 juni gespeeld. Daarna zijn Ivoorkust en Japan de tegenstanders in Groep C.

“Vanaf de vierde maand kan hij volledig hersteld zijn en klaar zijn voor zijn rentree. 14 juni kan hij halen”, doelt Noronha op de datum van de openingswedstrijd van Colombia tegen Griekenland. Eerder liet Falcao zich zelf al zeer positief uit over zijn revalidatie. “De ontwikkeling van mijn knie is spectaculair. Ik loop per dag ongeveer een uur om mijn spieren soepel te houden. Iedere dag gaat het iets beter. Ik hoop natuurlijk dat ik goed herstel en ik geloof er in dat ik op het WK kan spelen.”

Noronha heeft een goede reputatie op het gebied van knieblessures. Zo zorgde hij ervoor dat Pepe snel genoeg herstelde van een kruisbandkwetsuur om in de zomer van 2010 deel te nemen aan het WK in Zuid-Afrika. De verdediger scheurde medio december 2009 de kruisband in zijn rechterknie af en exact vijf maanden en tien dagen later keerde hij terug in de Portugese selectie. Hij speelde uiteindelijk twee duels op het WK.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon