Falcao: 'Ik raak onmogelijk topfit voor WK'

Falcao: 'Ik raak onmogelijk topfit voor WK'

16 mei 2014

 

Is Radamel Falcao op tijd fit voor het WK? Dat is de vraag die veel mensen bezighoudt. Vandaag gaf de aanvaller van AS Monaco, goed voor 51 interlands en 20 doelpunten voor Colombia, aan dat hij onmogelijk topfit kan zijn voor het wk in Brazilië.

De Colombiaanse spits scheurde op 22 januari de kruisband in zijn linkerknie en stelt alles in het werk voor een plaats in de selectie van bondscoach José Pekerman. Dinsdag werd Falcao door José Pekerman opgenomen in zijn dertigkoppige voorselectie voor het toernooi. El Tigre staat dus op de voorlopige lijst, maar of hij er werkelijk bij zal zijn in Brazilië is nog de vraag.

Falcao wil dolgraag naar het WK, maar verwacht niet dat hij topfit is. ‘Binnenkort hakken we de knoop door’, zegt de 28-jarige spits in de Spaanse sportkrant Marca. ‘Door mijn knieblessure mis ik wedstrijdritme, waardoor ik in Brazilië nooit mijn topniveau zal halen.’

‘Als ik me goed voel, dan ga ik. Maar als ik het gevoel heb dat ik niks toe kan voegen aan de nationale ploeg zal ik dat zeker melden. Ik heb al op doel geschoten en dat voelde goed, maar ik weet niet hoe mijn knie zal reageren tijdens een wedstrijd’, aldus de aanvaller van AS Monaco.

Falcao Senior
“Mijn zoon is voor zestig procent hersteld”, zegt Falcao senior in een reactie aan de Colombiaanse radio.  “Hij is nu bezig om zijn conditie en snelheid op pijl te brengen. Die eigenschappen zijn ontzettend belangrijk in het voetbal.” Falcao senior wil het nog niet te hoog van de toren blazen. “We zullen het moeten afwachten.”

Op het WK speelt Colombia in Groep C. Daarin neemt de ploeg het op tegen Griekenland, Ivoorkust en Japan.  Tegen de laatstgenoemde komt het Zuid-Amerikaanse land als eerst in actie, op 14 juni.

foto: twitter @falcao

foto: twitter @falcao


 
Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon