Excelsior doelman Damen scheurt voor derde keer kruisband

Excelsior doelman Damen scheurt voor derde keer kruisband

8 september 2017

 

Alessandro Damen heeft vandaag het nieuws gekregen waar hij al voor vreesde. De Excelsior-doelman heeft voor de derde keer in tweeënhalf jaar tijd zijn kruisband afgescheurd, dat meldt zijn club.

De 27-jarige doelman van Excelsior heeft twee weken geleden in het duel met Heracles Almelo (2-2) opnieuw zijn kruisband gescheurd van zijn linkerknie. In de slotfase ging het fout. “Ik voelde een knak en dacht meteen: het zal toch niet. De pijn bleef echter uit en ik keek nog waar de bal was. Toen voelde ik de pijn ineens opkomen en ik wist: dit was de bekende knak die ik eerder heb gehad en het is klaar”, aldus Damen.

“Een drama voor Alessandro, zeker gezien zijn voorgeschiedenis”, aldus trainer Mitchell van der Gaag na de wedstrijd tegen Heracles. “Dit ziet er ook niet goed uit.”

Twee keer eerder liep Damen een zware knieblessure op. In april 2015 scheurde hij zijn kruisband in zijn rechterknie. Na acht maanden revalideren ging het mis bij zijn andere knie.

Opgeven is in elk geval geen optie voor de doelman. “Ik ben sowieso van plan om terug te keren. Ik ben twee keer teruggekomen en de derde keer gaat het me ook lukken.”
Een klein lichtpuntje: omdat er geen complicaties zijn kan hij volgende week vrijdag al onder het mes. Daarna kan hij aan zijn herstel beginnen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon