Ex-Feyenoorder Miyaichi scheurt voor derde keer kruisband

Ex-Feyenoorder Miyaichi scheurt voor derde keer kruisband

1 mei 2018

 

Een nieuw persoonlijk drama voor Ryo Miyaichi. De voormalig speler van Arsenal, Feyenoord en FC Twente heeft zaterdag 28 april hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer in nog geen drie jaar tijd zijn kruisband afgescheurd bij zijn club FC Sankt Pauli. Dat heeft FC Sankt Pauli bekendgemaakt. Uitgerekend op de dag dat de 2-voudig Japans International terugkeerde van exact dezelfde blessure gebeurde dit.

De 25-jarige Japanner stond tussen 2010 en 2015 onder contract bij Arsenal, dat hem in 2011 een halfjaar verhuurde aan Feyenoord en in 2014/15 bij FC Twente stalde. In de zomer van 2015 vertrok Miyaichi definitief uit Londen, waarna hij bij de Duitse cultclub Sankt Pauli aan de slag ging. Vanaf dat moment wordt hij echter achtervolgd door ongekend blessureleed.

Kort na zijn komst bij Sankt Pauli, in juli 2015, scheurde Ryo Miyaichi de kruisband van zijn linkerknie af. Na een revalidatie van bijna een jaar keerde hij terug. In juni 2017 tijdens een training ging het wéér mis. Hij scheurde zijn kruisband in zijn rechterknie.

Ryo Miyaichi maakte afgelopen zaterdag, in de Onder-23 van Sankt Pauli, zijn rentree na tien maanden revalideren. Tijdens deze wedstrijd ging het na 13 minuten weer mis voor de Japanner. Voor de derde keer in nog geen drie jaar tijd scheurt Miyaichi zijn voorste kruisband in zijn knie af, dit keer opnieuw de voorste kruisband van zijn rechterknie.

Binnenkort wordt de linkeraanvaller nogmaals onderzocht in het ziekenhuis, waarna er een definitief oordeel komt over de herstelperiode. Sankt Pauli heeft al laten weten dat het er bijzonder slecht uit ziet.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie