Everton maanden zonder Iers international Gibson

Everton maanden zonder Iers international Gibson

16 oktober 2013

 

Darron Gibson heeft dinsdag zijn voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd en is maanden uitgeschakeld. De interland tussen Ierland en Kazachstan was voor Gibson mogelijk zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. De middenvelder van Everton liep in de eerste helft de  zware knieblessure op en moest het veld per brancard verlaten. Een scan bevestigde vandaag wat er gisteren al gevreesd werd voor de 25-jarige international.

Gibson stelde zich vorige maand weer beschikbaar na het ontslag van Giovanni Trapattoni en werd opgeroepen. Afgelopen vrijdag speelde hij tegen Duitsland en dinsdag moest Gibson zich in de eerste helft van het duel dus al laten vervangen. Everton-trainer Roberto Martinez zag het allemaal voor zijn ogen gebeuren. De coach was aanwezig in Dublin om de basisklanten Gibson, James McCarthy en Seamus Coleman in actie te zien.

Ierland won met 3-1 van Kazachstan, maar was al kansloos voor WK-deelname. Het is als vierde geëindigd in Groep C, achter Duitsland, Zweden en Oostenrijk.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie