EK zit er al op voor Griekse verdediger Papadopoulos

EK zit er al op voor Griekse verdediger Papadopoulos

9  juni 2012

 

Voor Avraam Papadopoulos was het eerste EK-duel van 2012 er een om snel te vergeten. De verdediger van Griekenland raakte geblesseerd tijdens het treffen met Polen en staat mogelijk 6 á 9 maanden langs de kant.

De 27-jarige verdediger verliet het veld vrijdag al in de eerste helft na amper 37 minuten, knieproblemen zorgden ervoor dat bondscoach Fernando Santos zijn ervaren defensieve kracht moest wisselen. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij tijdens het 1-1 gelijkspel een gescheurde kruisband heeft opgelopen aan zijn linkerknie. Papadopoulos moet een operatie ondergaan, daarna staat hij volgens de artsen van de nationale ploeg van Griekenland voor een revalidatie van ongeveer 6 á 9 maanden.
Voor Santos is het wegvallen van Papadopoulos een zware klap, ook omdat hij in het volgende duel Sokratis Papastathopoulos moet missen na zijn twee gele kaarten in de eerste helft van het duel in en tegen Polen. Dinsdag speelt Griekenland de tweede groepswedstrijd. Tsjechië, dat vrijdag met 4-1 onderuit ging tegen Rusland, is dan de tegenstander.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie