Einde seizoen voor Fortuna Sittard-aanvoerder Dammers

Einde seizoen voor Fortuna Sittard-aanvoerder Dammers

11 januari 2019

Slecht nieuws voor Wessel Dammers. Het trainingskamp van Fortuna Sittard in Spanje is voor Wessel Dammers geëindigd in een nachtmerrie. De aanvoerder van Fortuna Sitterda zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen door een zware knieblessure.

Vandaag bleek uit een MRI-scan, die Dammers onderging in het Meditta MC Echt, dat de verdediger zijn voorste kruisband heeft afgescheurd in zijn rechterknie. “De MRI-scan bevestigde onze vrees”, meldt Jeroen Dieteren, hoofd medische staf op de website van Fortuna Sittard. De komende week gaat Dammers met de orthopedisch chirurg van ziekenhuis Zuyderland in gesprek om een behandelplan op te stellen en een revalidatietraject in te plannen.

Het ging donderdagmiddag mis voor de 23 jarige Dammers in het  verloren oefenduel met KRC Genk (0-1) . Dammers begon in de basis en viel in de eerste helft geblesseerd uit. Volgens De Limburger scheeuwde hij het uit van de pijn, nadat zijn voet in het veld bleef staan. De medische staf van Fortuna Sittard vreesde al direct voor een zware knieblessure. Dammers is naar verwachting zo’n negen maanden uitgeschakeld.

Dammers is aanvoerder en een vaste waarde van het gepromoveerde Fortuna Sittard. De 23-jarige centrale verdediger speelde tot nu toe alle wedstrijden bij de Limburgers en was eenmaal trefzeker.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie