Einde seizoen voor AZ-talent Stengs door afgescheurde kruisband

Einde seizoen voor AZ-talent Stengs door afgescheurde kruisband

14 augustus 2017

 

De vrees die Calvin Stengs en AZ al hadden is waarheid geworden. Vanmiddag is bevestigd na onderzoek dat Stengs zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en daardoor zit dit seizoen voor de aanvaller er al op, dat heeft AZ in een verklaring bekendgemaakt.

Het 18-jarige talent kwam al vroeg in de uitwedstrijd tegen PSV, afgelopen zaterdag, na een botsing met PSV’er Santiago Arias lelijk ten val. Hij schreeuwde het uit van de pijn en verliet huilend per brancard het veld.

 

 

Tegen het einde van vorig seizoen beleefde de in Nieuw-Vennep geboren voetballer zijn doorbraak bij AZ. In de play-offs voor deelname aan Europees voetbal had Stengs met doelpunten tegen FC Groningen een belangrijk aandeel in het bereiken van de finale, waarin FC Utrecht uiteindelijk te sterk was voor de Alkmaarders.

AZ beloonde Stengs eind mei met een nieuw vijfjarig contract, waardoor hij nu tot 2022 aan de Noord-Hollandse voetbalclub is verbonden.
 

‘Het gaat slecht met hem’, aldus Van den Brom zaterdagavond tegenover FOX Sports. ‘We verliezen, dat is vervelend. Maar we verliezen ook Calvin met een blessure die er, zoals het er nu naar uitziet, heel slecht is. Die zijn we voorlopig wel even kwijt. Het is even afwachten, maar de dokter was er heel negatief over.’

De blessure van Stengs deed pijn bij de oefenmeester van AZ. ‘Het is een kind van achttien die hard ligt te huilen op een brancard. Dat gaat wel even door je heen. Ik kon niet meer doen dan hem een hart onder de riem steken. Het doet pijn. Dan voel je met elkaar mee.’

Ondanks het uitvallen van Stengs maakte AZ bij vlagen een goede indruk tegen PSV. ‘We zijn echt een groep. We zijn bezig met een nieuwe start en daar heeft Calvin een belangrijke rol in gespeeld. Hij is op zeer jonge leeftijd al een belangrijke speler. Als hij dan zo vroeg wegvalt, doet dat ook iets met zijn maatjes. Complimenten over hoe ze ermee zijn omgegaan.’

Stengs maakte eind vorig seizoen in de play-offs om een Europa League-ticket indruk bij AZ. Ook in de voorbereiding liet de vleugelaanvaller zich zien, waardoor van hem mooie dingen mochten worden verwacht in het nieuwe seizoen.

Ploeggenoot Guus Til zag het misgaan bij Stengs, die met zijn volle gewicht op zijn been landde waardoor deze een onnatuurlijke beweging maakte. “Ik zag wel wat er gebeurde, want het gebeurde vlak bij mij”, vertelt Til aan FOX Sports. “Zijn knie maakte een onnatuurlijk beweging en hij riep ook direct naar de kant. Vreselijk.” De AZ-speler was zichtbaar ontdaan. “We hebben ons samen in de voorbereiding in de basis geknokt. Daarom zit er wel wat meer gevoel bij dan normaal.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon