Een flinke domper voor Marco van Ginkel

Een flinke domper voor Marco van Ginkel

25 september 2013

 

Marco van Ginkel blijkt dinsdag in het League Cup-duel van Chelsea met Swindon de voorste kruisband in zijn rechterknie te hebben afgescheurd. Dat heeft een MRI-scan woensdag uitgewezen.

Een flinke domper voor de 20-jarige middenvelder  van Chelsea die van trainer José Mourinho mocht beginnen in de basis. Helaas viel van Ginkel in de bekerwedstrijd tegen Swindon Town (2-0) al na 10 minuten uit, de oud-speler van Vitesse verdraaide zijn knie.

Hij ging na een behandeling nog even terug het veld in, maar dat was van korte duur.

Ondanks dat van Ginkel in staat was het veld lopend te verlaten leefde bij Chelsea meteen de vrees dat Van Ginkel een ernstige blessure had opgelopen. De scan in het ziekenhuis bevestigde dat die vrees terecht was.

De jonge international gaat binnen enkele dagen onder het mes en wacht vervolgens een lange revalidatie. Normaliter staat voor een volledig herstel na een kruisbandblessure zo’n negen maanden, waardoor zijn deelname aan het WK van volgend jaar in Brazilië hoogst onzeker is.

Tijdens de tranfer-periode afgelopen zomer kwam van Ginkel voor zo’n  £8m over van Vitesse. Nu lijkt zijn eerste seizoen in Londen dus al over te zijn.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband