Derrick Rose is terug na 526 dagen

Derrick Rose is terug na 526 dagen

6 oktober 2013

 

De dag die je wist dat zou komen. De terugkeer van Derrick Rose op de NBA-velden. Het had de nodige voeten in aarde, maar het was gisteravond eindelijk zo ver. De guard van de Chicago Bulls maakte na bijna anderhalf jaar blessureleed zijn rentree in de eerste wedstrijd van het pre-season. Tegen niemand minder dan grote concurrent Indiana Pacers. Rose speelde twintig minuten maakte dertien punten, had drie assists -en vier turnovers-, bleef heel en won: 82-76.

Maar liefst 526 dagen moesten de Bulls-fans het stellen zonder hun voormalige MVP-guard. Op 28 april vorig jaar scheurde hij in de eerste wedstrijd van de play-offs tegen de Philadelphia 76ers zijn kruisband af. Daarna volgde afgelopen seizoen de soap Return of Rose, die maar duurde en duurde en duurde. Totdat duidelijk werd dat Rose helemaal niet terug zou komen.

Het gebrek aan duidelijke communicatie over de terugkeer die maar uitbleef van zowel de Bulls als Rose leidde tot een hoop kritiek, maar na gisteren zullen alle negatieve stemmen verstommen. Na een langlopende marketingcampagne van Adidas, bekijk hier, waarschijnlijk de eerste van dergelijke proporties rondom een geblesseerde speler, is Rose nu terug voor het echie.

Hij was nog een beetje roestig -logisch- met vijf rake schoten op twaalf pogingen, maar who cares. Dat jump schot komt wel weer terug. Goed om te zien is dat Rose, zelfs tegen een reus als Roy Hibbert, absoluut niet bang was om naar de basket te gaan. Met het vertrouwen in zijn knie zit het dus wel goed.

De grote vraag is natuurlijk of Rose terug kan keren naar de vorm die hij had voor zijn blessure, toen hij in 2011 tot meest waardevolle speler werd gekozen. Is Rose met zijn Bulls in staat om LeBron James en de Heat naar de kroon te steken. In potentie zijn de Bulls, en Pacers ook, een sta in de weg voor een three-peat, zoals afgelopen seizoen al bleek. Verdedigend zijn de Bulls al jaren een van de beste teams in de league en met Rose is de ploeg van coach Tom Thibodeau offensief nu natuurlijk vele malen sterker geworden.

Hoogtepunt van de avond was een break away dunk van de 25-jarige guard. Na afloop stelde Rose droogjes dat hij nu bijna dertien centimeter hoger springt dan voor zijn blessure. Reken maar: Rose. Is. Terug. En dat is goed nieuws voor NBA-liefhebbers. Bekijk hier de beelden van Derrick Rose tegen de Pacers.

 

bron: sportamerika.nl

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie