De revalidatie van Theo Janssen

De revalidatie van Theo Janssen

Deel 3: 27 november 2013
Theo Janssen terug op trainingsveld

 

Theo Janssen herstelt voorspoedig van zijn zware knieblessure. De middenvelder van Vitesse stond gisteren (dinsdag) voor de eerste keer weer op het trainingsveld op Papendal, amper 7 weken nadat hij een kruisband had gescheurd.

De 32-jarige Arnhemmer deed zelfs alweer wat oefeningen met de bal. „Ik herstel meestal vrij snel na een blessure”, reageerde Janssen, die op 6 oktober in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord de voorste kruisband scheurde in zijn rechterknie. „Nu gaat het ook allemaal heel snel. Ik ben meteen na de blessure geopereerd en liep al snel zonder krukken. Ik heb ook veel te danken aan fysiotherapeut Jos Kortekaas.”Na zijn blessure besloot Janssen minimaal nog een jaar door te gaan met voetballen. Hij richt zich op komend seizoen. „Maar als Vitesse echt kampioen zou worden, dan wil ik dit seizoen nog op het veld staan.”

Deel 2: 19 november 2013
Week 6 van de revalidatie

 

Deze week kwam Theo Janssen opnieuw fietsend naar Papendal. De middenvelder sloot vrijdag de zesde week van zijn revalidatie af. In de trainingsaccommodatie werkt Janssen samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas aan zijn herstel.

Deel 1: 16 oktober 2013
Theo Janssen is vol goede moed begonnen aan zijn revalidatie

 

Theo Janssen is vol goede moed begonnen aan zijn revalidatie van een kruisbandblessure. Begin vorige week werd de ernst van de blessure van Theo Janssen duidelijk. De middenvelder liet zich er niet door uit het veld slaan. Janssen gaf direct aan zich te richten op de voorbereiding van het seizoen 2014/2015.

‘Ik heb altijd mijn twijfels gehad of ik door zou willen gaan na dit seizoen, maar die twijfels zijn nu volkomen weg’, vertelde Janssen op de Vitesse-website. “Eén ding staat vast: ik wil weer spelen volgend jaar”, zegt Janssen in gesprek met Vitesse TV. Ik richt me op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Want ik kan wel proberen deze jaargang in actie te komen, maar dat is alleen maar risico nemen voor heel weinig. Dat ben ik niet van plan.’

Janssen liep de kwetsuur op 6 oktober op tijdens het thuisduel met Feyenoord (1-2) en dacht op het veld al dat het ernstig was. ‘Dat was mijn vermoeden wel ja. Toen de clubarts bij me kwam zei ik al: het seizoen is voorbij. Na de tests dacht iedereen dat het mijn meniscus zou zijn, dus daar ga je op een gegeven moment zelf ook op hopen. Toen ik hoorde dat het tóch mijn kruisband was, viel dat enorm tegen. Ik ging onder narcose in de veronderstelling dat ik met vier, vijf weken weer terug zou zijn. Maar toen ik wakker werd bleek het seizoen voorbij.’

Twee dagen na zijn operatie was Janssen al weer te vinden op de club. “Ik train nu dagelijks een half uurtje tot drie kwartier met onze fysiotherapeut. Alles heb ik ervoor over om zo snel mogelijk terug te keren.” “Hopelijk kan ik snel meer”, vervolgt de routinier. “Langzaam breiden we de oefeningen uit, met onder meer krachttraining. Ook ga ik binnenkort met de fiets naar de club, dat is heen en terug drie kwartier.”

Janssen keerde in de zomer van 2012 terug bij Vitesse, waar hij ook in de periode 1998-08 onder contract stond. Daarna speelde hij voor FC Twente en Ajax, waarmee hij twee landstitels pakte.


Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie