De lijdensweg van Badstuber is bijna ten einde

De lijdensweg van Badstuber is bijna ten einde

17 juli 2014

 

De lijdensweg van Holger Badstuber is bijna ten einde. Na een absentie van ruim anderhalf jaar verwacht de verdediger van Bayern München vrijdag zijn rentree te maken in een oefenduel met FC Memmingen.

De 25-jarige Badstuber liep op 1 december 2012 een kruisbandblessure op in de topper tegen Borussia Dortmund (1-1). In mei 2013 scheurde hij op een training tijdens zijn revalidatie de kruisband opnieuw af.

‘Het is eigenlijk niet te geloven dat ik nu echt terug ben’, citeert Voetbal International de verdediger. Volgens technisch directeur Matthias Sammer moet er nog niet te veel worden verwacht van de dertigvoudige Duitse international. ‘Dat het zo goed met Holger gaat, is geweldig’, zei Sammer. ‘Maar we moeten onthouden dat het nog even duurt voordat hij weer helemaal de oude is.’

Eind vorig seizoen hervatte hij de training al, maar voor wedstrijdminuten was het nog te vroeg.  Tegen Memmingen zullen de aankopen Juan Bernat (Valencia) en Robert Lewandowski (Dortmund) debuteren. Arjen Robben en de Duitse internationals zijn er nog niet bij. Zij hebben nog vakantie vanwege hun deelname aan het WK.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon