DE BLESSURETIJD – Stadion Galgenwaard: 19.juni.2019

DE BLESSURETIJD – Stadion Galgenwaard: 19.juni.2019

Wow wat was ook de tweede editie van “FC Kruisband – De Blessuretijd” fantastisch!

Een hele grote opkomst van patiënten, betrokkenen, fysiotherapeuten en geïnteresseerden! Patiënten kwamen ‘vers’ binnen… Er waren sporters die pas een paar dagen wisten dat zij hun kruisband hadden gescheurd en op zoek waren naar extra informatie en ervaringsverhalen. Patiënten die nog op krukken liepen of met een brace en dus nog maar een paar dagen geleden geopereerd waren. ‘Hallo dokter Zijl, morgen ben ik de eerste die u gaat opereren aan mijn kruisbandblessure’, aldus een jongeman in de zaal.

Top! Hier is deze avond voor bedoeld. Daarnaast ook mensen die al een heel lang traject aan het doorlopen zijn met helaas meerdere operaties en hierdoor soms ook motivatie/acceptatie problemen hebben. Mensen die twijfelen om een operatie aan te gaan en mensen die zich afvragen hoe het toch allemaal zo kan lopen. Al deze onderwerpen, vragen en gesprekken zijn deze avond voorbij gekomen waardoor er veel kennis werd gedeeld en bepaalde ‘kijk op de kruisband revalidatie’ is verhelderd. Gaaf om een zaal met ervaringsdeskundigen bestaand uit prof-sporters, breedte-sporters, niet-sporters in de leeftijd van 18 tot 50 jaar en specialisten (fysio’s en orthopeden) met elkaar in gesprek te laten gaan.

Op naar de volgende editie van De Blessuretijd.

 

De Blessuretijd stadion Galgenwaard op social media

FC Kruisband (de club waar niemand lid van wil zijn) komt naar stadion Galgenwaard

flyer stadion galgenwaard

Voor wie?

Heb jij een voorste kruisband blessure (gehad)? Dan ben je van harte welkom! Het kan zijn dat jij recent je kruisband hebt afgescheurd of dat je na deze blessure alweer je rentree hebt gemaakt en nog veel vragen hebt. Ook voor betrokkene bij dit proces zoals familie, vrienden en trainers is het interessant.

Ben jij revalidatie of operatie professional en/of veel betrokken bij deze blessure dan ben jij ook zeker welkom op deze avond. Hoewel de kruisband patiënt het vertrek punt is en deze in het middelpunt staat is (het voor) jullie kennis ook een toegevoegde waarde.

Programma

WOENSDAG 19 JUNI
Stadion Galgenwaard in Utrecht
Van Hanegemzaal

FC Kruisband Stadion Tour

“De Blessuretijd” wordt een unieke avond in Stadion Galgenwaard van FC Utrecht voor kruisband patiënten over de kruisband blessure.

Dit is de kans voor jou om als voorste kruisband patiënt de dialoog aan te gaan met kruisband specialisten en een ervaringsdeskundige van het hoogste niveau. Maak contact met lotgenoten, stel je vragen en deel je kennis samen met een volle zaal kruisband patiënten en betrokkenen. Dit alles op een hele toffe locatie, de Van Hanegemzaal in Stadion Galgenwaard FC Utrecht, met hele interessante sprekers!

Sprekers

TIM BRINKMAN
Ervaringsdeskundige voorste kruisband blessure
FC Utrecht

JACCO ZIJL
Orthopedisch chirurg
St. Antonius Ziekenhuis & Consulent FC Utrecht

EELCO VELDHUIZEN
Revalidatie specialist
FC Utrecht & Medicort

ALEXANDER PRENT
Host & voorste kruisband ervaringsdeskundige
FC Utrecht

Registratie kosten

€20,- voor patiënten / ervaringsdeskundigen en €10,- voor betrokkenen van de ervaringsdeskundigen (familie, partner, vrienden).

€20,- voor geïnteresseerden
(verzorgers, trainers, coaches)

€50,- voor professionals
(fysiotherapeuten, chirurgen, artsen)

 

Prijzen zijn inclusief consumpties en BTW

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband