Dani Fernández: 'Ik voel me echt goed en durf alles'

Dani Fernández: 'Ik voel me echt goed en durf alles'

30 juni 2011

 

Dani Fernández scheurde de kruisbanden in allebei zijn knieën en moest bijna twee seizoenen toekijken. Nu is de rechtsback van Feyenoord fit en kan niet wachten om wedstrijden te gaan spelen.

In zijn vijfde competitiewedstrijd voor de Rotterdammers (3-2 winst tegen Willem II) sloeg het noodlot toe. De 28-jarige Spanjaard scheurde zijn kruisband. Kort na een lange revalidatie scheurde de weer fitte Fernández de kruisband van zijn andere knie. Weer volgde een lang herstel. Nu is hij weer fit.

‘Het is het enige waar ik aan denk: spelen, spelen, spelen’, laat Fernández weten aan Voetbal International. ‘Voor Feyenoord, de supporters, voor iedereen. Ik wil nu lekker op het veld staan en presteren met deze club.’

‘Ik ben fitter dan toen ik vorig jaar mijn kruisband scheurde’, vervolgt de verdediger. ‘Dat komt omdat ik de afgelopen maanden al met de groep heb meegetraind. Eigenlijk was ik eind vorig seizoen al fit, maar vond iedereen het te vroeg om te gaan spelen’

‘Ik voel me echt goed en durf alles. Tackelen? Geen probleem’, lacht Fernández. ‘Ik heb nu een wondje op mijn scheenbeen na een botsing met Leroy Fer op de eerste training. Dat gebeurde na een fel duel. Ik vind dat prettig , ook al doet het pijn.’

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie