Claudio Marchisio scheurt voorste kruisband

Claudio Marchisio scheurt voorste kruisband

17 april 2016

 

Claudio Marchisio heeft de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd. De middenvelder van Juventus en het Italiaans elftal komt deze zomer dus niet in actie op het EK in Frankrijk. Binnen enkele dagen zal Marchisio onder het mes gaan, meldt Juventus.

 

De 30-jarige Marchisio raakte zondag tegen Palermo, 4-0 winst, na 15 minuten in de wedstrijd geblesseerd na een duel met Franco Vázquez. Met een brancard verliet hij het veld. Kort na afloop van het duel werden de bange vermoedens omtrent de Italiaans international bevestigd door de medische staf.

Machisio wordt binnen enkele dagen geopereerd en wacht daarna een maandenlange operatie. De blessure is een flinke dreun voor bondscoach Antonio Conte want Marchisio, 54 interlands,  was zo goed als zeker een basisspeler bij ‘Azzurri’ op het EK. Het is bovendien mogelijk dat deze blessure een streep zet door een mooie transfer: eerder deze maand schreef Tuttosport dat Bayern München liefst 50 miljoen euro voor hem wilde neertellen.

Het behalen van de 33ste landstitel is voor Juventus nog maar een kwestie van tijd, want met nog vijf duels te spelen bedraagt de voorsprong op Napoli negen punten.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband
De Blessuretijd Stadion PEC Zwolle 2024
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle