Chris David maakt rentree en debuut

Chris David maakt rentree en debuut

28 oktober 2017

 
Corné in ‘t Hout volgde voor FC Utrecht Chris David (afgelopen vrijdag) tijdens zijn rentree in het betaalde voetbal! bekijk hieronder zijn video.

 

Goed nieuws voor Chris David!
David maakte gisteren zijn rentree na twee seizoenen die in het teken stonden van twee voorste kruisband revalidaties. Zijn langverwachte rentree betekende ook zijn debuut voor FC Utrecht. In de Jupiler League in de uitwedstrijd bij NEC – Jong FC Utrecht (3-1) viel David in en speelde een klein half uur mee.

Happy to make my first minutes again after 2 years! Hard work pays off??❤️#comeback #CD30 #fcutrecht #godislove

Een bericht gedeeld door Christopher David (@chrisdavid30) op

David scheurde in oktober 2015 zijn voorste kruisband af in het shirt van Go Ahead Eagles. Na een revalidatie van een jaar ging het in zijn tweede wedstrijd in november 2016 opnieuw mis. Dat was direct het laatste optreden voor de Chris David voor de Eagles. FC Utrecht nam de transfervrije middenvelder ondanks zijn blessure afgelopen zomer op.

Chris David was blij dat het eindelijk zover was. “Als je dan langs de zijlijn staat, bedenk je je wel dat dit het moment is waar ik zo lang naar toe gewerkt heb. Ik heb er twee revalidatie opzitten, dat is zwaar.De laatste weken train ik volop mee met de groep. Dat is lekker, ook al was het wel zaak om geduldig te blijven en geen risico’s te nemen,’’ aldus de aanvaller die eerder uitkwam voor FC Twente en Fulham.

“Ik werkte week voor week naar mijn rentree toe. Dan zie je beelden voorbij komen van spelers die hun kruisband scheuren. Die wil je eigenlijk niet zien. Voor mij is het nu vooruit kijken. Ik ben Utrecht dankbaar dat ik ondanks een zware blessure toch een contract heb gekregen. Dat mag je gerust uniek noemen.’’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie