Chiellini scheurt kruisband

Chiellini scheurt kruisband

30 augustus 2019

 

Giorgio Chiellini heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd, zo meldt Juventus vrijdagavond via de clubsite.

Slecht nieuws voor Chiellini en Juventus. Vrijdag tijdens de training liep Chiellini de zware knieblessure op. De verdediger gaat ‘in de komende dagen’ onder het mes en staat daardoor maandenlang buitenspel. De Italiaans kampioen doet geen uitspraken over de verwachte herstelduur.

Chiellini is de aanvoerder van Juventus en dus een belangrijke speler bij de ‘De Oude Dame’. Ook voor Italië is de 103-voudig international een belangrijke naam. Hij was een paar uur eerder door de bondscoach opgeroepen voor de Euro2020 kwalificatie wedstrijden tegen Armenië en Finland.

De afwezigheid van de international betekent waarschijnlijk dat Matthijs de Ligt opschuift in de rangorde. De eerste competitiewedstrijd tegen Parma (0-1 zege) bleef de Ligt, die deze zomer voor 75 miljoen overkwam van Ajax, nog de hele wedstrijd op de bank maar hij lijkt de aangewezen vervanger van de 35-jarige mandekker. In het duel met Parma, waarin nota bene Chiellini het enige doelpunt maakte, vormde hij een centraal duo met Leonardo Bonucci.

Chiellini speelt al sinds 2005 voor de topclub uit Turijn en heeft inmiddels 507 wedstrijden gespeeld voor Juve. Hij veroverde de afgelopen acht seizoenen de landstitel in de Serie A.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon