Cerny over zijn revalidatie

Cerny over zijn revalidatie

23 januari 2018

 

Vaclav Cerny richt zich, zoals verwacht, al op het seizoen 2018/2019. De 20-jarige aanvaller van Ajax scheurde eind oktober zijn voorste kruisband en werd daar in december aan geopereerd. Momenteel traint Cerny hard aan zijn herstel en houdt hij zich bezig met krachttraining. “Ja, ik richt me op volgend seizoen. Na de kerst kon ik beginnen met wat krachttraining. Ik doe eigenlijk alleen maar krachttraining op dit moment en daarnaast nog wat kleine oefeningen bij de fysio. Dat is ook het enige wat ik op dit moment kan en mag doen”, vertelt Cerny bij AT5.

Destijds was al duidelijk dat het seizoen voorbij was voor Cerny. De operatie liet nog wel een tijdje op zich wachten. “Ik moest wachten tot de binnenband hersteld was”, verteld Cerny. Sindsdien loopt hij met een brace om z’n knie. Wanneer die eraf mag? “Pas over een maandje”.

De revalidatie van zo’n zware blessure is eenzaam. Daarom probeert Cerny zoveel mogelijk binding te houden met de groep. “Voordat ik geopereerd werd heb ik ervoor gekozen om op dezelfde tijd te komen als de jongens. Dat ik bijvoorbeeld met die jongens kan ontbijten. Ik heb veel contact met Lasse Schöne en Joël Veltman. Zij hebben hetzelfde meegemaakt.
Ik heb nog lang te gaan, maar ik merk dat mentaal sterk aan het worden ben”.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie