Calvin Stengs maakt rentree in de basis bij AZ

Calvin Stengs maakt rentree in de basis bij AZ

3 november 2018

 

Calvin Stengs heeft zaterdagavond tegen De Graafschap zijn rentree gemaakt in de basis bij AZ. Er zitten 448 dagen tussen zijn laatste basisplaats en vandaag, dat was op 12 augustus 2017 tegen PSV waar Stengs na acht minuten zwaar geblesseerd raakte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy with the win yesterday and to be back playing again ?⚽️

Een bericht gedeeld door Calvinstengs (@calvinstengs) op

De 19-jarige aanvaller speelde afgelopen woensdag in de beker tegen VVV-Venlo zijn eerste officiële minuten na een zware kruisbandblessure voor AZ. Vlak voor tijd mocht Stengs invallen en toen AZ in blessuretijd een strafschop kreeg, gunden zijn medespelers de bal aan Stengs. Helaas mistte hij deze strafschop.
Op het moment van de wissel kreeg hij een staande ovatie van het publiek. “Dat heeft hem een enorme boost gegeven”, zegt Van den Brom, die het zelf ook ’een kippenvelmoment’ noemde. “Het mooiste vond ik dat Calvin ook meteen flair in zijn spel had. Hij wilde zich meteen laten zien.

 

Normaal gesproken moeten AZ-spelers die terugkomen van een langdurige blessure eerst een volledige (oefen)wedstrijd hebben gespeeld alvorens weer bij het eerste aan te sluiten. In dit geval hoeft dat niet, zei trainer John van den Brom vrijdag.

“Calvin heeft drie weken geleden ruim een helft gespeeld in een oefenwedstrijd. Daarna een uur met Jong AZ tegen FC Dordrecht. En hij traint alweer een tijd volledig in de groep mee. Het belangrijkste is dat je ziet dat hij ’vrij’ is. Hij is niet voorzichtig meer. Daarom hebben we gezegd dan houden we hem bij het eerste en hoeft hij niet zondag in Jong AZ te spelen“, aldus John van de Brom.
De beloften spelen zondag uit tegen NEC. Daar zou Stengs dan zijn eerste hele wedstrijd sinds zijn terugkeer kunnen spelen. Maar dat hoeft dus niet. “Als hij zondag negentig minuten kan spelen, kan hij dat zaterdag ook”, zei Van den Brom vrijdag, daarmee in feite al vooruitlopend op een basisplaats voor Stengs.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie