Bouy na debuut: 'Vrijdag moet ik gebak meenemen'

Bouy na debuut: 'Vrijdag moet ik gebak meenemen'

19 december 2013

 

Ouasim Bouy maakte woensdagavond zijn officiële debuut voor Juventus tijdens het bekerduel met Avellino. In gesprek met Voetbal International blikt de twintigjarige middenvelder, die in januari 2012 als A-junior van Ajax overkwam, terug op zijn optreden voor de Bianconeri.

‘Vrijdag moet ik gebak meenemen’, lacht Bouy. ‘Het is traditie bij Juventus dat spelers na hun debuut trakteren. Pas over een paar dagen zal het denk ik echt tot me doordringen dat ik in het eerste team van Juventus heb meegedaan.’

Hebben er vandaag speciale festiviteiten op de club plaatsgehad?
‘Niets speciaals. Iedereen was heel tevreden en blij voor me. Vooral de assistent-trainers Mauro Sandreani en Cristian Stellini. Met hem heb ik de afgelopen periode veel individuele trainingen afgewerkt. ‘

Je wist tijdens dat je tijdens de bekerwedstrijd tegen Avellino grote kans maakte op speeltijd?
‘Bij rust stond Juventus al met 3-0 voor. “Bereid je goed voor op de tweede helft”, zeiden ze de teamgenoten tijdens de rust. Al vrij snel moesten Stephan Lichtsteiner, Mauricio Isla, Simone Pepe en ik gaan warmlopen. In de 68ste minuut kwam ik in het veld voor Asamoah en kwam ik te spelen als linkshalf. “Veel succes en geniet ervan”, zei de trainer (Antonio Conte, red.). Dit is toch waar ik toch sinds mijn overstap van Ajax – die ik enorm dankbaar ben voor mijn ontwikkeling – naartoe had gewerkt. Helaas liep ik in februari een zware knieblessure (gescheurde voorste kruisband) op. Maar mijn motivatie is daardoor alleen maar toegenomen. Ik denk dat ik zelfs sterker ben dan een jaar terug.’

Je bent pas de vierde Nederlander na Edwin van der Sar, Edgar Davids en Eljero Elia die voor Juventus heeft gevoetbald.
‘Ja, ik hoorde dat. Dat is wel bijzonder. Want dat betekent dat het niet zo makkelijk is om bij deze club te komen. Elia is trouwens een van de jongens die mij in mijn beginperiode (2012, red.) enorm heeft geholpen.’

Vorig seizoen speelde je op huurbasis voor Brescia. Hoe groot is de kans dat je tijdens de winterstop opnieuw wordt verhuurd? De realiteit is dat het moeilijk wordt om regelmatig bij Juventus te spelen.
‘We moeten zien wat er in januari gaat gebeuren. Ik voel me momenteel erg goed. Op de trainingen leer ik natuurlijk enorm veel van Andrea Pirlo, Giorgio Chiellini, Arturo Vidal, en Claudio Marchisio. Maar het is zaak dat ik veel ga spelen. Wel weet ik dat Juventus veel vertrouwen heeft. Daarom hadden ze me afgelopen zomer ook teruggehaald.’

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon