Blessure Alan groot drama voor Red Bull Salzburg

Blessure Alan groot drama voor Red Bull Salzburg

29 augustus 2011

 

Het Red Bull Salzburg van trainer Ricardo Moniz moet de jacht op de landstitel en ook het vervolg van de campagne in de Europa League vervolgen zonder de Braziliaanse vedette Alan. De 22-jarige aanvaller scheurde zondag in de thuiswedstrijd van de Oostenrijkse koploper tegen Rapid Wien (0-0) een kruisband in zijn rechterknie en is zes maanden uitgeschakeld.

‘Een groot drama, vooral voor hemzelf maar ook voor de club’, vertelt Moniz . ‘Red Bull is door in Europa, maar de blessure van Alan overheerst momenteel. Die jongen heeft vorig seizoen en ook dit jaar zóveel goals gemaakt. Met Leonardo op de vleugel vormde hij de eerste duels een fantastisch duo. En dan uitgerekend in de slotminuut slaat het noodlot toe.’

Alan, deze jaargang goed voor drie treffers in de competitie en liefst zes in de voorronde van de Europa League, kwam in de 93ste minuut bij een poging de bal in het doel te tikken verkeerd neer.

Na de recente komst van centrumspits Stefan Maierhofer, die tegen Rapid debuteerde, had Moniz de beschikking over zijn ideale aanvalsduo. Onder meer voor in de groepsfase van de Europa League, waar Red Bull gaat spelen tegen Paris Saint-Germain, Slovan Bratislava en Athletic de Bilbao. Alan had in de beoogde speelwijze om Maierhofer heen moeten spelen. De clubleiding hoopt zich voor de transferdeadline met een offensieve speler te kunnen versterken.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie