Benfica moet Salvio maanden missen

Benfica moet Salvio maanden missen

4 september 2013

 

Eduardo Salvio heeft zaterdag een zware blessure overgehouden aan de kraker tegen Sporting (1-1). De Argentijnse aanvaller van Benfica blijkt de voorste kruisband van zijn rechterknie te hebben gescheurd. Binnenkort wordt hij geopereerd en vermoedelijk ligt hij er minimaal zes maanden uit.

De manier waarop het gebeurde was nogal bijzonder. Vlak voor rust dribbelde Toto richting het doel en zonder echt contact met zijn tegenstander, stortte hij ter aarde. Sporting betichtte hem direct van een schwalbe, toch bleek de actie er eentje met zware gevolgen. Bekijk hier de actie waarbij Salvio zijn kruisband scheurde.

“Natuurlijk is dit een grote tegenvaller, maar ik ga hard werken aan mijn herstel en beloof dat ik sterker terug zal keren”, zegt Salvio tegen Benfica TV.

Benfica betaalde vorig jaar 13,5 miljoen aan Atletico Madrid en met deze transfer is Salvio nog altijd de duurste speler uit de clubgeschiedenis. De 23-jarige aanvaller is een vaste waarde bij Benfica en speelde tot dusver vijftig competitiewedstrijden voor de Portugese club. Vorig seizoen was Salvio goed voor 10 doelpunten in 29 Primeira Liga-wedstrijden. Inmiddels speelde hij vijf interlands voor Argentinië.

Het slechte nieuws voor Salvio betekent goed nieuws voor John. Ook voormalig Ajacied Miralem Sulejmani hoopt te kunnen profiteren van de blessure van Salvio: hij begon dit seizoen op de bank, maar mag nu hopen op een basisplaats. Benfica speelt na de interlandperiode tegen Paços Ferreira en een paar dagen later wacht de eerste wedstrijd in de Champions League, tegen Anderlecht.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon