Bayern rest van seizoen zonder Santa Cruz

Bayern rest van seizoen zonder Santa Cruz

30 oktober 2005

Bayern München kan de rest van het seizoen geen beroep doen op Roque Santa Cruz. De 24-jarige spits blijkt in het Bundesligaduel bij FC Köln de kruisband in zijn rechterknie te hebben gescheurd. Bovendien is de binnenband in zijn knie deels afgescheurd. De Paraguayaan dreigt ook het WK in Duitsland te missen.

Santa Cruz heeft sinds hij in 1999 Olimpia in zijn vaderland verruilde voor Bayern, vaak te kampen met blessures. Zo scheurde hij al eens zijn enkelbanden en was hij lange tijd uit de roulatie met problemen aan zijn linkerknie. Dit seizoen was hij goed op dreef met drie goals in zeven Bundesligawedstrijden. In totaal speelde hij 123 competitiewedstrijden voor Bayern, waarin hij 35 maal scoorde. Of er nog wedstrijden voor Bayern bijkomen is onzeker. Zijn contract bij de Beierse club loopt in juni 2006 af.

Het wordt voor de spits een race tegen de klok om volgend jaar met Paraguay op het WK in Duitsland actief te kunnen zijn. Op het vorige WK, in 2002, hielp hij zijn land met één goal aan de tweede plaats in de groep. In de tweede ronde sneuvelde Paraguay toen tegen Duitsland. Tekenend was dat Santa Cruz in die wedstrijd in de 29ste minuut met een blessure uitviel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband