Barcelona kan dit seizoen geen beroep meer doen op Andreu Fontàs

Barcelona kan dit seizoen geen beroep meer doen op Andreu Fontàs

13 januari 2012

 

Barcelona kan dit seizoen geen beroep meer doen op Andreu Fontàs. De 22-jarige verdediger viel donderdag tijdens het bekerduel bij Osasuna (2-1 winst) al na elf minuten uit met, naar nu blijkt, een gescheurde kruisband in zijn rechterknie. Een dezer dagen gaat de onfortuinlijke Fontàs onder het mes.

De linkspoot is de derde selectiespeler na Ibrahim Afellay (kruisband) en David Villa (scheenbeen) die voor lange tijd wegvalt. ‘We zitten in de kwartfinale van de Copa del Rey, maar de blessure van Andreu is heel triest’, laat captain Carles Puyol weten. Het noodlot voltrok zich toen Fontàs bij een poging een verspeelde bal te heroveren door zijn rechterknie zakte.

Veel speeltijd heeft de jongeling overigens nog niet gehad in de formatie van trainer Pep Guardiola dit seizoen. Tegen Osasuna kwam Fontàs pas voor de vijfde keer in actie. Voor trainer Pep Guardiola is dit al de derde selectiespeler die voor lange tijd uitgeschakeld is. Eerder scheurde Ibrahim Afellay de kruisband van zijn linkerknie en brak David Villa zijn scheenbeen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie