Barca-talent Muniesa scheurt voor de tweede keer zijn voorste kruisband

Barca-talent Muniesa scheurt voor de tweede keer zijn voorste kruisband

 25 juli 2012

 

Barcelona-talent Marc Muniesa Martinez is dinsdagavond uitgevallen in het oefenduel tegen Hamburger SV. De jonge verdediger, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Ajax, moest van het veld met een zware blessure aan zijn rechterknie. Muniesa kwam pas na rust in het veld. Tien minuten later viel hij geblesseerd uit. Bij een dribbel langs de lijn verdraaide de Spanjaard zijn knie en voelde dat er iets verkeerd zat in het gewricht.

Na afloop van het duel met HSV werd al gevreesd voor een gescheurde kruisband en bij terugkomst in Spanje werd de eerste diagnose bevestigd in het ziekenhuis. Barcelona meldt dat er nog een datum moet worden gevonden voor de operatie. “Ik heb geen pijn, maar mijn knie verschuift steeds”, wist het nieuwsmedium AS op te vangen uit de mond van Muniesa.

Dit is niet de eerste keer dat de 20-jarige Muniesa te maken heeft met een zware knieblessure. Kort na zijn zestiende verjaardag, in de wedstrijd tegen Murcia Deportivo op 13 april 2008, scheurde hij zijn linker voorste kruisband. Toen stond hij tien maanden langs de lijn. Pas aan het einde van het seizoen 2008/2009 maakte Muniesa zijn rentree. Met de Juvenil A werd hij dat seizoen kampioen van de regionale groep van de División de Honor en won hij de Copa de Campeones. Op 23 mei 2009 maakte Muniesa zijn debuut in de Primera División in de wedstrijd tegen CA Osasuna toen hij als vervanger van Sylvinho in het veld kwam. De verdediger moest echter voortijdig naar de kant toen een lichte overtreding werd bestraft met een rode kaart. Hij speelde tot dusver twee competitieduels in Barca 1.

“Hij is een jonge speler en ik weet zeker dat hij hier sterker van wordt”, steekt kersvers Barça-trainer Tito Vilanova zijn pupil een hart onder de riem. De oefenmeester maakte dinsdagavond zijn officieuze debuut als trainer van de Catalanen.

Muniesa werd door Ajax gezien als een ideale optie om de linkerkant van de verdediging te komen versterken. De Amsterdammers hoopten de speler voor een seizoen te kunnen huren van Barcelona.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie