Badstuber sluit WK vrijwel uit: 'Brazilië nu nog erg ver weg'

Badstuber sluit WK vrijwel uit: 'Brazilië nu nog erg ver weg'

30 november 2013

 

Holger Badstuber was vóór het oplopen van zijn zware kruisbandblessure een vaste waarde bij Bayern München en de Duitse nationale ploeg, maar de 24-jarige verdediger ziet zichzelf niet uitkomen op het WK van volgend jaar.

Badstuber speelde al sinds begin december 2012 geen enkele wedstrijd meer, nadat hij in de topper tegen Borussia Dortmund (1-1) uitviel met een gescheurde kruisband. Wat volgde was een moeizaam revalidatietraject. Inmiddels heeft de linkspoot al vier operaties achter de rug.

Hoewel hij tevreden is met het genezingsproces, acht Badstuber het niet reëel dat hij dit seizoen nog in actie komt. Ook deelname aan het WK, dat op 12 juni van start gaat, sluit hij uit. ‘Brazilië is voor mij erg ver weg’, zegt hij zaterdag in Duitse media.

De mandekker doorliep de gehele jeugdopleiding van Der Rekordmeister. Hij brak seizoen 2009/10 door onder de huidige Oranje-bondscoach Louis van Gaal in de hoofdmacht van de Beierse grootmacht. De linksbenige achterhoedespeler groeide uit tot een steunpilaar in de Bayern-defensie. Ook maakte hij met Die Mannschafthet WK 2010 en het EK 2012 van dichtbij mee.

Bij de start van het WK 2014 zou Badstuber alweer anderhalf jaar aan de kant staan, maar de dertigvoudig international twijfelt er niet aan dat het nog tot een rentree komt. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij weer terugkeert op het niveau van voor zijn blessure.

‘De artsen hebben mij verzekerd dat mijn knie weer helemaal top wordt en dat er geen blijvende schade is. Ik heb inmiddels geen krukken meer nodig en het gaat gestaag vooruit door oefeningen en therapie. Ik trek er hard aan, elke dag weer van negen tot vijf.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie