Badstuber is opnieuw geopereerd aan zijn rechterknie

Badstuber is opnieuw geopereerd aan zijn rechterknie

7 maart 2013

 

Holger Badstuber is opnieuw geopereerd aan zijn rechterknie. De verdediger van Bayern München scheurde ruim drie maanden geleden zijn kruisband, maar moest voor de kwetsuur opnieuw onder het mes voor een kleine ingreep. Een kijkoperatie wees uit dat er zich littekenweefsel op het gewricht gevormd had. Volgens de medische staf zal de ingreep nauwelijks voor een terugslag in zijn revalidatie zorgen.

De onfortuinlijke Badstuber raakte in december vorig jaar zwaar geblesseerd tijdens de Bundesliga-topper met Borussia Dortmund (1-1). De 23-jarige centrale verdediger kwam tijdens die wedstrijd op ongelukkig wijze in botsing met Mario Götze en moest vervolgens het veld per brancard verlaten.

Badstuber, die in 2012 twaalf competitieduels speelde, hoopt dit seizoen nog wat speelminuten te kunnen maken bij Bayern.

Het elftal van trainer Jupp Heynckes lijkt het kampioenschap niet meer mis te kunnen lopen en bereikte bovendien de halve finales van de DFB Pokal. Ook op Europees front gaat het FC Hollywood eveneens voor de wind. Na de overwinning op Arsenal in de achtste finale lonkt de kwartfinale van de Champions League. In Londen werd het 1-3. De return tussen Bayern München en The Gunners heeft plaats op 13 maart in München.

Contract
Bayern München heeft in februari, ondanks de zware blessure van Badstuber, zijn contract verlengd tot de zomer van 2017. De verdediger kan dus rekenen op het vertrouwen van zijn werkgever.

‘Hij heeft ons verteld dat hij het aanbod aanvaardt’, aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge over het contract van Badstuber tegenover Kicker. ‘Ik heb hem gezegd dat wij het, ondanks zijn langdurige blessure, belangrijk vinden dat hij zijn contract verlengt.’

De oude verbintenis van de centrale verdediger liep tot de zomer van 2014. De international van Duitsland hoopt debuteerde in 2009 voor der Rekordmeisteronder Louis van Gaal, de huidige bondscoach van Oranje.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie