Atlético maanden zonder doelman Asenjo

Atlético maanden zonder doelman Asenjo

9 mei 2010 

 

De rentree van Sergio Asenjo in het doel van Atlético Madrid is zaterdagavond uitgelopen op een drama. De doelman viel al na dertien minuten geblesseerd uit en is zeker zes maanden uitgeschakeld.

De twintigjarige Asenjo mocht zaterdag tegen Sportin Gijon weer eens starten omdat David De Gea rust kreeg. Zijn rentree was slechts van korte duur, omdat hij na dertien minuten al met een knieblessure van het veld gedragen moest worden. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de sluitpost zijn kruisband heeft afgescheurd en zes tot negen maanden uitgeschakeld is.

Asenjo staat te boek als één van de grootste keeperstalenten van Europa. Atlético betaalde afgelopen zomer dan ook bijna tien miljoen euro voor de Spaanse jeugdinternational, maar eenmaal in Madrid werd hij al snel uit de basis gespeeld door De Gea.

De blessure van Asenjo komt dan ook op een vervelend moment, omdat de doelman hoopte komende zomer alweer te kunnen vertrekken bij Atlético. Onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur en FC Barcelona werden in verband gebracht met het talent.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle